© 2018 Foodyny.

Vészesen szűkül az élhető környezetünk, erről már hosszú évek óta cikkeznek különböző tudományos lapok. De úgy fest, mintha néhány tudóson kívül ez nem igazán érdekelne senkit. Ugyanúgy szennyezzük a légkört, pusztítjuk a természetet, mint az elmúlt évtizedekben. Szerencsére ez csak a látszat, hiszen a reflektorfénytől távol számos szakember dolgozik annak a problémának a megoldásán, hogy ha a környezetszennyezés miatt meddővé válnak a termőföldjeink, akkor is legyen hely, ahol elő tudják állítani az emberiség számára a megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt. Az egyik ilyen központ a Nemo's Garden nevű kertészet, amelyet az olasz Riviérán, tíz méterrel a tenger alatt hoztak létre biológusok.

A kutatásuk arra fókuszál, hogy miként alkalmazkodnak a növények a gravitáció vagy a levegő hiányához, a különleges fényhez vagy páratartalomhoz, és milyen gazdálkodási módszer kell ahhoz, hogy a növények alkalmazkodni tudjanak egy másik éghajlathoz és környezethez. A cél, hogy akár az űrben vagy egy idegen bolygón is képes legyen az emberiség növényt termeszteni.

Az első palánták a Nemo's Gardenben bazsalikomok voltak, ezeket magról termesztették, és csodák csodája, 52 nap múlva tökéletes növényekké értek. A növények egy csövön keresztül kapják az oxigént, a sós víztől egy burok választja el őket, és a jelek szerint elegendő napfényt kapnak a tengervízen keresztül is.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Amikor a pornósztár éttermet nyit

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.