© 2018 Foodyny.

Az Egyesült Államokban, Ohióban működik a Loby's bár, amely rendkívül népszerű pub és grillező a fiatalok körében. A helyi hírportál újságírója el is látogatott ide, hogy belessen a kulisszák mögé, és megtudja, a séf, Jason Krisher hogyan dolgozik a konyhán.

magyar etel ohio

Épp homár készült a Loby's bár konyháján, amikor Dan Kane, a CantonRep újságírója belépett a helyiségbe. Egy serpenyőben citromos mártás gyöngyözött paradicsommal, mogyoróhagymával, fehérborral, vajjal és bazsalikommal. Ehhez került hozzá hamarosan a homár húsa. Mellette zöldborsópüré illatozott, a harmadik serpenyőben pedig paradicsomos tonhalszósz főtt. Az újságíró azonban úgy döntött, a halak helyett ezúttal egy más nemzet tradicionális ételét kóstolja meg: a töltött paprikát. Persze, nem klasszikus módon készült a kilencdolláros étel, az eredmény azonban magáért beszélt. Az újságíró szerint már az első falat felébresztette az ízlelőbimbóit.

toltottpaprika

A séf töltött paprikájába kolbász, borjúhús, ricotta és mozzarella került, köré öntötték az elmaradhatatlan paradicsomszószt, amit ők marinaraként ismernek. Az étel mellé tálaláskor olasz kenyeret kínáltak. Az újságíróból annak ellenére, hogy valóban rajongott a magyaros ételért, végül csak kitört az ízig-vérig amerikai vendég, így aztán vacsoráját egy kiadós hamburgerrel folytatta. Méretes marhahúsos hamburgerébe karamellizált hagyma, párolt gomba és kétféle sajt is került.

A séf büszkén mesélt a magazinnak arról, hogy a naponta elképesztő mennyiségben készített hamburger mellett, imád a tenger gyümölcseivel dolgozni, és mindennap szolgálnak fel – ahogy fogalmazott – szívet-lelket melengető magyaros ételt is.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.