Nyilvánvalóan nincs (vagy még nem ismert) olyan élelmiszer, amelyiknek a fogyasztása bizonyítottan legyőzné a rákot, ellenben a megelőzésért nagyon sokat tehetünk. Az első lépés az egészséges életmód felé a kevés alkohol, a cigaretta és sajnos már a napozás teljes elhagyása is, hiszen a világ fejlett országaiban vezető halálok a bőrrák.

A táplálkozás pedig éppen olyan fontos, mint a fentebb felsorolt kívánalmak. A Foodyny összeszedte azokat az élelmiszereket, melyek rendszeres fogyasztásával nagyobb eséllyel mutathatunk fityiszt a ráknak, mint nélkülük.

Brokkoli
Az úgynevezett keresztes virágúak csoportjához tartozó káposztaféle gazdag vitaminokban, értékes vegyületekben és növényi rostokban. Jótékony hatása főleg a rákos sejtek áttétképződésének gátlásában van. Különösen prosztata, végbél, hólyag és petefészek ráktípusok esetében hatékony.

hirdetés
hirdetés