© 2018 Foodyny.

Ki ne szeretné a savanyúságokat, a kovászos uborkát, az almapaprikát, a savanyú káposztát vagy a céklát? Hosszasan sorolhatnánk a jobbnál jobb csemegéket. Van azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanunk akkor, amikor a vásárlásuk mellett döntünk. Ezeket gyűjtöttük össze.

savanyusag1

1. Ne üvegeset vásároljunk!
Az üveges savanyúságok hőkezeltek, így a beltartalom az esetek túlnyomó többségében nem megfelelő minőségű. Gyakran találkozhatunk puha, petyhüdt csemegeuborkákkal, egész apró cafatokra szétesett céklákkal. Ha azonban a tasakos vagy vödrös változatok mellett döntünk, garantáltan tökéletesen roppanós zöldségeket fogunk kóstolni. Ennek oka, hogy erjesztéssel készülnek, így a zöldségek meg tudják őrizni frissességüket.

2. Ellenőrizzük az édesítőtartalmat!
A csomagoláson fel kell tüntetni, hogy cukrot vagy édesítőszert tartalmaznak-e a savanyúságok. Egyre több gyártó használja ez utóbbit, azonban számolnunk kell azzal, hogy nem kívánt mellékízzel találkozhatunk. Éppen ezért, ha édesítőszeres csalamádét vagy más savanyúságot vásárolunk, válasszuk azt, amelyben a legkevesebb az édesítőszer aránya, így jó eséllyel megússzuk a furcsa utóízt is.

3. A savanyú káposzta alapelve
Az igazi, hamisítatlan savanyú káposzta természetes savanyítással, tejsavas erjesztéssel készül. Ezért soha ne vegyünk olyan terméket, amelynek az összetevői között ecet van. Ez ugyan, hosszabban tartósítja, de pocsék káposztát eredményez.

savanyusag2

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Kívánom a savanyút!

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.