© 2018 Foodyny.

Hetek óta roskadoznak a hipermarketek polcai a húsvéti édességektől és dekorációktól. Mire számíthatunk az ünnep előtti napokban és mikre a legnagyobb a kereslet? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az egyik áruházlánc sajtóosztályának segítségével.

tesco1

“Az elmúlt évek alapján elmondható, hogy továbbra is az a trend folytatódik, hogy a vásárlóknak az egyes termékek ára mellett azok minősége is egyre fontosabb, és hajlandóak akár többet is költeni a magasabb minőségű termékekre” – tudtuk meg a Tescótól. Az áruházlánc szerint például a figurás édességek között évről évre a valódi csokoládéból készült termékek a legkeresettebbek.

Felismerve a fokozódó igényeket, idén minden korábbinál nagyobb figyelmet fordít a hipermarket az ételintoleranciában szenvedőkre: választékában is megtalálhatók a csökkentett cukor-, laktóz- és gluténtartalmú édességek.

tesco2

A kereskedelmi láncban rendszeresen vásárlóknak bizonyára feltűnt, hogy március elejétől folyamatosan kerültek ki a húsvéthoz kapcsolódó termékek, élelmiszerek és dekorációs termékek a polcokra, az ünnephez közeledve pedig egyre bővül a választék.

“A forgalom jellemzően úgy növekszik, ahogy közeledünk az ünnephez, és az ünnepet megelőző utolsó napokban legnagyobb a forgalom" – tették hozzá.

A Foodyny kérdésére a hipermarket sajtóosztálya azt is elárulta, hogy az idén a húsvéthoz kapcsolódó figurás édességekből mintegy négymillió darab értékesítését tervezik Magyarországon. Arra a felvetésünkre pedig, hogy várható-e áremelkedés az ünnep előtti egy-másfél hétben, azt válaszolták: a húsvéthoz kapcsolódó termékeket folyamatosan kedvező áron kínálják a vásárlóknak, és rengeteg akcióval is várják őket.

tesco3

"A termékek nagyon széles választékban kaphatók, az egészen olcsó figurás édességektől a prémium kategóriás termékekig igen széles a kínálat – húzták alá.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.