© 2018 Foodyny.

Gout de France – így hívják a francia Kül- és Európa-ügyi minisztérium és Alain Ducasse, világhírű séf kezdeményezésére elindult gasztronómiai világünnepet, melyet március 21-én tartanak, és amely lehetővé teszi, hogy az emberek világszerte megismerkedhessenek a méltán híres francia gasztronómiával.

franciakonyha

A világon több mint háromezer, köztük 25 magyarországi étterem csatlakozik idén a Gout de France-hoz. A cél, hogy megidézzék a legendás XIX-XX. századi francia séf, Auguste Escoffier örökségét, és megemlékezzenek az idén elhunyt Paul Bocuse-ről is.

Százötven ország háromezer étterme kínál majd hagyományos francia menüsort március 21-én vendégeik számára, a fogások fókuszába ezúttal Bordeux és környékének gasztronómiai sajátosságai és a jobbnál jobb borok kerülnek. Könnyen találkozhatunk tehát ezen a napon osztrigával, libamájjal vagy kacsával, vagyis a régió specialitásaival.

goutdefrance

Úgy tudni, az eseményhez tizenegy fővárosi étterem csatlakozott, a Béterv lakásétterem, a Borsso Bisztro, a Gundel, a Jardinette, a Kolette Bistro, a Kollázs, a Larus, a La Perle Noire, a Paris Budapest Restaurant és a Pavillon de Paris. Természetesen a vidéken élők sem maradhatnak ki a jóból, az ínyencek látogassanak el a budakeszi a Budai Gesztenyésbe, a debreceni IKON Restaurantba, a miskolci Végállomás Bistorantba, a szegedi Boros Kakasba, a szentendrei Promenade-ba vagy a veszprémi Gusto 13-ba. Egyedüli hotelláncként az Accor is francia menüsort kínál majd vendégei számára kilenc szállodájában ezen a napon.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.