© 2018 Foodyny.

Most végre bebizonyíthatják a közétkeztetők, hogy kifejezetten ínycsiklandó ételeket is tudnak készíteni a valamilyen diétát tartó fogyasztók számára. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ugyanis azzal a nem titkolt céllal hirdetett versenyt, hogy javítsa a közétkeztetés minőségét.

OGYEI logo

A megmérettetésen olyan cégek indulhatnak, amelyek speciális diétára szoruló gyermekek, így gluténérzékenyek, cukorbetegek s tejfehérje-allergiások számára kínálnak étkezési megoldásokat. A pályázat hirdetői így fogalmaznak: kiemelt figyelmet szentelnek a közétkeztetés kapcsán arra, hogy folyamatosan megismertessék a lakossággal a hazai közétkeztetői jó gyakorlatokat. Úgy vélik, a mostani verseny tökéletesen szolgálja ezt a célt is.

A nevezést szigorú feltételekhez kötötték. A pályázati anyagnak egy tíznapos, háromszori étkezésre tervezett étrendet kell tartalmaznia, cukorbetegek esetében meghatározott szénhidráttartalommal. Azon túl pedig, hogy az ételek alapanyagainak változatosnak és idényszerűnek kell lennie, figyelembe kell venniük a napi nyersanyagnormát is, vagyis a háromszori étkezésnek 500 forintból ki kell jönnie egy főre számolva.

menzakaja2

A pályázatokat június 15-ig várják a szervezők, a továbbjutók pedig egy főzőversenyen bizonyíthatnak ismételten. A zsűri diétára szoruló gyermekek köréből kerül majd ki.

További infó a merokanal.hu weboldalon.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Kreatív ötletek, hogy mindent megegyen a gyerek

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.