3. Fehér rizs
Számos országban esküsznek a barna rizsre, mert abban több a vitamin, vagyis sokkal egészségesebb, de egy katasztrófa idején senki sem a diétájával lesz elfoglalva. A fehér rizs azért jobb, mert hosszabban eltartható.
4. Tészta
A tésztát 4-5 napig a mélyhűtőben kell tartani, utána eláll akár 15 évig is. A mélyhűtés azért kell, hogy biztosan lárvamentessé váljon a tésztacsomag, amelyet érdemes száraz, hűvös helyen tárolni.
5. Szárított mogyoró
Kiváló forrása a fehérjéknek és egészséges zsíroknak. Akár két évig is fogyasztható marad, ha megfelelően száraz és sötét helyen tároljuk.
6. Teljes kiőrlésű gabonák
Míg a liszt alig fél évig áll el, a teljes kiőrlésű búza, rozs és árpa nagyon hosszú ideig fogyasztható. Száraz helyen kell tárolni.