A Foodyny már írt róla: az olaszok nem ismerik a tréfát (és a reformkonyhát sem), ha pizzáról van szó. Carlo Cracco Michelin-csillagos séf mégis nekifutott, és megalkotta az egészséges Margherita pizzát. Nem kellett volna...
Az újragondolt tészta teljes kiőrlésű gabonafélékből készült, de sem ízében, sem a külalakját tekintve nem felelt meg az elvárásoknak, ami éktelen dühöt váltott ki egyrészt az étteremkritikusokból, másrészt a vendégekből. A milánóiak nem győzték szidni Craccót, istenkáromlást, árulást emlegettek, volt, aki azt is megjegyezte, hogy a séf akár a csillagát is elveszítheti, ha ilyen rusnya és rossz ízű ételeket kínál a vendégeinek.
A pizza ráadásul 16 euróba – 5000 forintba – kerül, vagyis nemcsak rossz, hanem drága is. A hírek szerint Carlo Cracco nem tört össze a kemény kritikák hallatán, ő mindig is újító szellemű séf volt, a kísérletezésbe pedig bőven belefér a hibázás lehetősége is.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Új Guinness-rekord, pizzával