Aki nap mint nap a konyhában serénykedik, az pontosan tudja, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rá sütés vagy főzés közben. A minap olvastuk például, hogy egy tinikből álló baráti társaság lángra gyújtott egy komplett lakást, mert elfelejtett vizet önteni a megfőzni kívánt tészta alá… A történeten felbuzdulva arra jutottunk, hogy összefoglaljuk azokat az alapvető veszélyforrásokat, melyek egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetők.
1. Csúszásveszély
A konyhakőre bármi lehullhat az ételek tisztítása közben, a fortyogó lábasból kicseppenhet pár csepp leves, és a megmosott kezünkről is juthat a padlóra víz. Egy egészen apró foltocska is életveszélyes lehet, hiszen, ha elcsúszunk, könnyen súlyos sérüléseket szerezhetünk. Érdemes erre komolyan odafigyelni!
2. Lángok
Tűzzel vagy hővel dolgozunk, a tűzhelyen lévő edényből kikandikáló élelmiszerek meggyulladhatnak. Jó, ha a főzőterület közelében nincs sem függöny, sem konyharuha, hogy egy esetlegesen felgyulladó tűz ne terjedjen tovább.