© 2018 Foodyny.

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez különösen igaz a húsvéti menüsorra. Van, aki a megszokott ízekre esküszik, más szeretne villantani egyet, és valami egészen merészet tenni az asztalra. És van, aki speciális étrendje miatt kényszerül arra, hogy újragondolja a húsvéti fogások sorát. Összegyűjtöttünk három lehetőséget. Melyike voksol?

1. Klasszikus húsvéti menüsor

A hagyományos vasárnapi ünnepi ebéd középpontjában a bárány áll. A klasszikus hideg előételek, sonkás, tojásos, kolbászos vendégváró falatkák után a Foodyny ezt ajánlja:

  • Tárkonyos bárányhúsleves, melyet fűszerezhetünk pikánsan és behabarhatunk tejszínnel is
  • Főételnek tökéletes választás lehet a sült báránycomb, mely egyben sütve, fokhagymával és rozmaringgal tűzdelve, kis túlzással, elronthatatlan étel.
  • Desszertnek készítsünk puha, édes kalácsot, melyet aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal is dúsíthatunk.

husvet1

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.