© 2021 Foodyny.

Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa és Jókuti András, a Világevő gasztrobloggere vett részt az Alapzaj nevű kerekasztal-beszélgetésen, melynek elsődleges témája a Budapesten megrendezett gasztronómiai csúcsrendezvény, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadvány bemutatója és az ahhoz kapcsolódó csillaghullás volt.

kerekasztal1

Csapody Balázs szerint az elmúlt pár nap a magyar gasztronómia örömünnepe volt, ami azért volt nagyon érdekes, mert a Bocuse d'Or-hoz képest a csúcsgasztronómia egy másik szegmensét érintette. "Azok a gasztronómiai turizmusban érdekelt véleményformálók, éttermek és séfek, akik most az európai piacon nyolcmillió embert mozgatnak meg évente" - mutatott rá.

"Számomra hihetetlen érzés volt az, hogy azok az emberek, akikhez az ember az életében egyszer szeretne eljutni, itt vonultak fel Budapesten, és eszik például a belvárosi piacon azt, amit mondjuk Széll Tamás főzött nekik. Be tudtuk bizonyítani nekik azt, hogy működőképes és európai szintű folyamat zajlik Magyarországon gasztro-forradalom címen." – húzza alá Jókuti András.

kerekasztal2

A Kistücsök tulajdonosa szerint valóban nem született papírforma-eredmény a Michelin-csillagok átadásakor, és annak ellenére, hogy csodálatos eredmény született, meggyőződése: az igazi csillaghullás nálunk két év múlva lesz, akkor, amikor már nem csak fővárosi éttermeket szemléznek majd a Michelin emberei, hanem vidékieket is.

kerekasztal3

Csapody Balázs szerint rendkívül fontos az, hogy a régióban – Bécset leszámítva – hazánkban született meg az első kétcsillagos ház, ez pedig önmagában növeli Magyarország gasztronómiájának presztízsét. És hogy mitől lesz jobb a rántott hús a sarki kifőzdében attól, hogy az ONYX két csillagot kapott? A Kistücsök tulajdonosa szerint a csúcsgasztronómia magával húzza az alatta lévőket is.

Fotó: Alapzaj

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.