Talán többen ismerik az a népdalt, miszerint "Ki az urát nem szereti, sárgarépát főzzön neki, jól megsózza, paprikázza, hogy a hideg jól kirázza!" Pedig ez a csodás gyökérzöldség nemcsak esszenciális alapanyaga a magyar konyhának, hanem sokrétűen és ízletesen is elkészíthető. Egy teljes menüsoron keresztül bizonyítjuk be, hogy akár előételként és desszertként is megállja a helyét.

1. Előétel

sargarepa1

Hideg és meleg előételként is fogyaszthatjuk a sárgarépát akkor, ha mártogatóst készítünk mellé. Hideg előételként egyszerűen csak tisztítsuk meg és szeleteljük fel hasábra, míg meleg változatának készítésekor ezt követően locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük kedvünkre, majd pár perc alatt süssük tökéletesre a sütőben.

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.