A pazarlás és a szeméthalmozás kritikus pontja minden háztartás életének. A tudatosabbak arra törekednek, hogy minimalizálják az ökológiai lábnyomukat, miközben jelentős pénzt is megspórolnak. Ősi trükkök ezek, és a mai napig működnek.
1.Burgonya
Amennyiben jó vastagon pucoljuk meg a kicsírázott krumplit, a héját elültethetjük a kertben, hamarosan fel is szedhetjük majd az újburgonyát.
2. Újhagyma
Az újhagymát hasznosításkor úgy vágjuk fel, hogy a fehér fejrészének a fele és a gyökérvég megmaradjon. Állítsuk egy pohár vízbe és figyeljük, ahogy néhány nap alatt ismét növekedésnek indul. Ugyanez a módszer kiválóan működik a póréhagymánál is.
3. Zeller
Vágjuk le a gumónál a zellerszárakat, pár napra tegyük a végét vízbe, majd ültessük balkonládába és biztosítsunk számára napfényt és folyadékot. Néhány hét alatt új hajtások növekednek belőle, ezeket újra fel tudjuk majd használni egy jó kis krémleveshez.