© 2020 Foodyny.
 

Az afrikai forróságban mindenki friss hűsítő után vágyakozik. Van, akinek a víz jut és annak is örül, ha tiszta, a turisták azonban a helyi specialitásokat kutatják. A frissen facsart gyümölcslevektől kezdve a fűszerezett kávén át a legerősebb koktélig minden megtalálható - egy kis csavarral.

afrika italok1

A muszlim vallású afrikai országokban tiltott az alkoholfogyasztás, így ezeken a területeken a friss gyümölcslevek a legnépszerűbb italok. Azt az alapelvet követik, hogy minden gyümölcs alkalmas arra, hogy juice készüljön belőle, ők pedig meg is csinálják. A szokásos narancs és ananász ital mellett azonban érdemes megkóstolni a fehéráfonyából készült gyümölcslevet is, ami egészen különlegesnek számít.

afrika italok2

Azokban az országokban, ahol elérhetőek az alkoholtartalmú italok, előszeretettel készítenek erős, gyümölcs alapú koktélokat, amikből nem hiányozhat a vodka. Különlegesen próbálják az ízhatásokat fokozni: fűszereket vetnek be, hogy a vodka íze elmélyüljön, a gyümölcsösség pedig kidomborodjon. A pikáns ízeket azonban nem csak a koktéloknál kedvelik: a kávéjukat is ezzel dobják fel. Az amúgy is méregerős feketéhez kardamomot és masztixot adnak.

A kontinens legnépszerűbb italai a teák, melyeket régiónként eltérő hagyományok öveznek, s melyek között igazi kuriózumokat is megtalálhatunk. Az északi és nyugati területeken a mentás változatokat részesítik előnyben, de rajonganak a lágyabb ízeket adó virágos változatokért is. Délebbre fekete és zöld teát termesztenek, keleten és délen pedig a chai tea és a chai latte hódít.

afrika italok3

Ha szívesen megkóstolná ezeket a különlegességeket, keressen nagyobb teaüzletekben gyömbér és citromfű, hibiszkusz teát, de kikísérletezheti otthon a tökéletes jeges chai teát is.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Aranyat érő sörök

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.