Magyarország legjobb pékje büszkélkedhet a világ legjobb gluténmentes pizzájával, amely azon túl, hogy útifűmaghéjjal készült, a feltétje miatt is igazán különleges.
Képünk csak illusztráció
Szabadfi Szabolcs hatalmas sikert aratott a 26. pármai Pizza Világbajnokságon. Egyedüli magyar indulóként képviselte hazánkat, és első körben 38 ország 730 indulója közül a 48. helyen végzett. Az igazi nagy meglepetés azonban ezután következett.
Gluténmentes pizza kategóriában indult, és 772 pontot szerzett, mellyel csoportjának legjobbja lett. Különleges ételének tésztájába útifűmaghéjat is kevert, a feltétek között pedig a mangalica sonka és a spárga dominált.
Szabolcs jelenleg a Panificio il Basilico budapesti pékségben dolgozik, és márciusban elnyerte a Magyarország legjobb pékje címet is.
GasztroEszti
szeretlekmagyarorszag.hu nyomán
Kapcsolódó cikkünk: Ábel Anita Gianni éttermében tanult meg pizzát sütni - videó