A polip a mediterrán konyhán túl a világ számos pontján is népszerű alapanyag. Egy-egy jó recepttel valóban fenséges ételt készíthetünk belőle, így ha valaki kedvet kapna ahhoz, hogy polippal kísérletezzen, már csak azt kell tudnia, hogyan tisztítsa meg és készítse el.
A Pescheria da Claudio munkatársai szerint a siker titka az, hogyan darabolják fel a tökéletesre főzött poliphúst. Amennyiben friss alapanyagot vásárolunk, először meg kell tisztítani a csápoktól, majd ki kell szedni a belső szerveket és a szemeket is, azután alaposan meg kell tisztítani az üregeket.
Ekkor azonban még nem szabad nekilátni a darabolásnak, hanem meg kell főzni. A húst bele kell lógatni a sós forró vízbe, de gőzölni is lehet nagyjából harminc percig. A főzés után hagyni kell kihűlni, és ezt követően lehet darabolni.
A szakértők szerint paradicsommal és zellerrel ízesítve a legfinomabb.
GasztroEszti
Forrás: finedininglovers.com
Kapcsolódó cikkünk: Íme a világ legveszélyesebb ételei