Egy tavaszi hétfő reggelen mi másra vágyhatna az ember, mint egy szelet friss, üde, illatos cseresznyés sajttortára...

Ha már világnap, készítsük is el! Keverhetjük a sajtos krémbe, vagy díszíthetjük a gyönyörű gyümölcsszemekkel a tetejét, a végeredmény így is, úgy is tökéletes lesz.

cseresznyes sajttorta

A tésztához 5 deka vajra és 15 deka kekszre van szükségünk, a sajtos krémhez pedig 20 deka cukor, 50 deka krémsajt, 2 tojás, egy kevés vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja és fél pohár tejföl kell. A tészta két alapanyagát keverjük össze és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. A krém minden hozzávalóját elegyítsük, kanalazzuk rá egyenletesen a kekszes tésztalapra, díszítsük cseresznyével és alacsony hőfokon nagyjából 45 perc alatt süssük készre!

Fotó: reallifedinner.com

Kapcsolódó cikkünk: Narancsos sajttorta és Cappuccino

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.