© 2018 Foodyny.

Lehengerlő ízélményekkel várta az Unicum és a Boutiq’Bar az Unicum Riserva rajongóit a pünkösdi hétvégén megrendezésre került Gourmet Fesztiválon. A duplahordós érlelésű Unicum Riserva önmagában is kiváló eleme a fesztiválsornak, aki viszont arra volt kíváncsi, hogy hogyan lehet belőle valami még különlegesebbet alkotni, megkóstolhatta Nagy Zoltán bártender különleges, a szuperprémium gyógynövénylikőr felhasználásával készült longdrinkjeit az Unicum standján.

Old Fashion Ruby Riserva páros palackkal

Önmagában is utánozhatatlanul karakteres


Aki még nem ismeri az Unicum család legújabb tagját, az Unicum Riservát, annak mindenképp érdemes jégre töltve is megkóstolnia ezt a különleges, gyógynövény alapú likőrt. Egyedi karakterét a duplahordós érlelésnek köszönheti, amely során az Unicum először a gyár legrégebbi, 80 éves hordójában képződött „fekete mézen” érlelődik, majd tokaji pincékből származó hordóba kerül át. Sajátságos, tökéletes harmóniáját, illetve utánozhatatlan karakterét ez a kettősség teremti meg.

 

Riserva Fashioned

  • 50 ml Unicum Riserva
  • 5 ml Gomme szirup
  • 2 dash Angostura bitter

Pohár: Riserva Pohár vagy short drink

Dísz: Narancshéj

Elkészítési mód: Az Unicum Riservát, a gomme szirupot és az Angotura bittert jó sok jéggel a pohárban elkeverjük majd narancshéjjal díszítjük.

Ruby Riserva

  • 50 ml Unicum Riserva
  • 100 ml tőzegáfonyalé
  • 2-3 dash Acidum Citricumű
       o /3 kiskanál citromsavat oldjatok fel 100 ml vízben/

Pohár: Riserva Pohár vagy long drink

Dísz: szárított vagy friss lime szelet

Elkészítési mód: Az Unicum Riserva poharát tele rakjuk jéggel, erre öntjük majd, az Unicum Riservát, a Ruby Red tőzegáfonya levet, majd hozzáadjuk az Acidum Citricum oldatot. Megkeverjük és a végén egy kicsit pótoljuk a jeget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Boutiq’Bar tulajdonosának keze alatt különleges koktéllá alakul


A világ 50 legjobb bárja között számon tartott Boutiq’Barban, Budapest egyik meghatározó koktélbárjában az Unicum Riserva a megjelenése napjától a kínálat részét képezi. Nagy Zoltán tulajdonos és bártender szerint ugyanis már az első kóstolásnál kiderült, hogy az Unicum tavaly debütált különlegessége kifinomult, elegáns, összetett ízvilágú termék és kiváló koktél-alapanyag. „Nagyon közel áll hozzám az Unicum Riserva édes és a kesernyés jegyeket kiváló arányban ötvöző ízprofilja. A long drinkeknek ez nagymértékben szélesíti a felhasználhatóságát, csupán az a kérdés, hogy melyik ízirányra akarunk ráerősíteni” – mondta Nagy Zoltán, aki a Zwack & Soda elnevezésű Unicum Szilva alapú koktélt is jegyzi.


Egy ital, három variáció

Nagy Zoltán három különleges Unicum Riserva variációval készült a Gourmet Fesztiválra: a citrusos, tőzegáfonyalével megalkotott Ruby Riserva, a Gomme sziruppal és Angostura bitterrel készült Riserva Fashioned és a Unicum Riserva perfect serve-je, a nagy jégkockára töltött Riserva On Ice között mindenki megtalálhatta a hozzá illőt a Zwack Unicum standján, a Millenárison.

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.