A hamburger a világ legnépszerűbb gyorsétele, melyért nem csak a húsimádók, hanem bizony a vegánok is abszolút rajonganak. A vegán burgerek nagyon különlegesek és egészségesek, tele vannak ízekkel, fehérjékkel, tápanyagokkal, a zöldségekből készült pogácsák többnyire organikus alapanyagokból készülnek. A klasszikus változathoz hasonlóan megy a buciba hagyma, paradicsom, saláta, valamilyen szósz és növényi sajt is.
Ami a világnap történetét illeti, egy meglehetősen fiatal ünnepről van szó, hiszen csupán tavaly hirdette meg az egyik legismertebb amerikai vegán burgereket gyártó étterem, az Amy's Kitchen annak érdekében, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse az életmódot, a táplálkozási formát és a hozzá tartozó fenntartható szemléletet.
Kapcsolódó cikkünk: TOP 3 vegán sajt, amelyről nem mondanánk meg, hogy nem látott tejet