Ma van ennek a fantasztikus tejszínes, jeges, frissítő, krémes italnak az ünnepe, így hát lepjük meg magunkat munka előtt, munka után vagy éppen a szabadságunk ideje alatt egy pohárnyi különleges kávéval! Nem kell azonban felkutatnunk a város legjobb shake-jét, hiszen mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.

kavesshake

Főzzünk egy jó erős eszpresszót, az sem baj, ha azonnal duplát! Kapjuk elő a turmixgépünket, öntsünk bele nagyjából két deci hideg tejet, a frissen főzőtt kávét, 3-4 darab jégkockát, ízlés szerinti mennyiségű cukrot és két evőkanálnyi tejszínt. Néhány másodperc alatt turmixoljuk tökéletes állagúra, majd adagoljuk poharakba. Nyomjunk rá egy nagy adag tejszínhabot, locsoljuk meg csokiöntettel, szórjuk meg fahéjjal, cukorkákkal, mindennel, amit, csak szeretnénk. Szúrjunk bele egy szívószálat, és élvezzük az életet, meg az ízeket!

Kapcsolódó cikkünk: Farm-to-bar: Fenntartható koktélok

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.