© 2018 Foodyny.

Az Egyesült Államokban ma minden a scotch, vagyis a skót whisky körül forog, ami nem más, mint egy legalább három évig tölgyfahordóban érlelt, igazán különleges whisky. A prémium kategóriás ital fő alapanyaga az árpa, a víz és az élesztő, de a tökéletes fermentáció érdekében további adalékokat is gyakran használnak az előállítása során.

scotch jo

Érdekes, hogy nemcsak az Európai Unióban, de az USA-ban és Kínában is eredetvédelem alatt áll, így szigorú követelményeknek kell megfelelnie minden olyan szeszesitalnak, amit scotch néven kívánnak kereskedelmi forgalomba hozni. Ilyen például, hogy skóciai lepárlóban kell készülnie, kevesebb, mint 94,8 térfogat százalékosra kell desztillálni, legalább három évig kell minimum 700 literes tölgyfahordókban érlelni, és legalább negyvenszázalékos alkoholtartalmú italnak kell a palackokba kerülnie.

Kapcsolódó cikkünk: Június 14. – Ma van a bourbon ünnepe

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.