1919-ben egy fagylaltárus testvérpár, Archie és Elton Kohr új kísérletbe kezdett. A tökéletes állagú fagylaltot keresték, selymes textúrát kívántak elérni. A kísérletezés során döbbentek rá arra, hogy ha tojássárgáját adnak a főzött fagylalthoz azt a hatást érik el, amire mindig is vágytak.

frozencustard

Hamarosan élesben is tesztelték új fagylaltjukat, amiből már az első hétvégén több mint tizennyolcezer gombócot tudtak eladni. 1933-tól már szélesebb közönség is kóstolhatta az egyedülálló fagylaltot, hogy aztán Milwaukee váljon a tojásos alapú fagylalt nem hivatalos fővárosává.

Kapcsolódó cikkünk: 1,4 millió dollárba kerül a világ legdrágább fagyija

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.