© 2018 Foodyny.

Szombat reggel van, aki szeret és tud is bulizni, szinte biztos, hogy fejfájással, émelyegve ébred – a másnap már csak ilyen. Főhősünk véletlenül keveredett egy ilyen – „az utolsó Jäger már nem kellett volna” – este után a Bosnyák téri piacra, és mivel nem tudott koncentrálni a bevásárlólistára, még üres kosárral betért a piac bejáratánál lévő henteshez, egy falat „életmentő” kolbászra. 

Amit ott talált, az mindent megváltoztatott benne, már ami az étkezési szokásait illeti. A hentes boltja kicsi és zsúfolt, a sor rendszeresen az utcán áll, de senki sem hőbörög vagy tolakszik. Aki ide jár, tudja, hogy az ország egyik legfinomabb hentesárujához jut, ha győzi kivárni.

A pultban frissen feldolgozott sertést és marhahúst látni, az eladó feje fölött fürtökben lógnak az isteni illatot árasztó szárazkolbászok. Van lóhús is (amit hősünk sosem enne meg), és mint megtudtuk, ezt a rengeteg árut az ország különböző részeiről rendelik. Kizárólag megbízható minőséget előállító tenyésztőkkel kötnek üzletet, rendszeresen előkóstolnak, mielőtt kiválasztanák a legmegfelelőbb termékeket.

A pult szélén frissen sült kolbász, hurka, főtt krinolin, virsli, rántott sertés- és csirkehúsok, szaftos oldalas gőzölög, ezeket sültkrumplival, lila káposztával, mustárral, vagy olyan puha langyos házikenyérrel kínálják, hogy az ember szájában összefut a nyál, ha csak rágondol. Egy szelet kenyér körülbelül három centi vastag. Nem kifejezetten diétás menü, de a hentes bolt nem wellnesshotel, hanem – ha úgy tetszik – egy mini újraélesztő helyiség, ahonnan eddig csak mosolygó és elégedett vásárlókat láttunk kilépni. Ha arra jár, próbálja ki!

 

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.