Ez a zöldség valamiért nem tartozik a legnépszerűbb ételeink közé, pedig rendkívül ízletes, és egyetlen kis gumó képes fedezni egy felnőtt ember napi K vitaminszükségletének 196 százalékát, C-vitamin igényünknek pedig a 125 százalékát.

A kelbimbó jótékony hatással van a csontok egészségére, sőt a szemre is, vagyis érdemes belecsempészni a legtöbb ételbe még akkor is, ha nem rajongunk a kicsit kesernyés ízéért. A foodyny ügynökei például a vasárnapi húslevesbe rejtik az aprócska vitaminbombát, a hús levével és a többi zöldség zamatával összefőve (figyelem, maradjon enyhén ress, ne főzzük szét!) nem olyan intenzív az íze, a jelenléte viszont sokat segít az egészségünk megőrzésében.

ZsÉ

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.