© 2018 Foodyny.

Nem akarunk senkit kiábrándítani, de a legtöbb, elképesztően gusztusos ételfotó csak trükk, melyhez azért folyamodnak a készítői, mert az eredeti összetevők általában nem elég mutatósak, akármilyen szögből, akármennyi fénnyel fotózzák őket. A gasztrofotózás világában mindenki ismeri ezeket a praktitkákat, amelyeket most megosztunk a Foodyny olvasóival.

Palacsinta trükk
Az amerikai palacsinták fotózásánál nem tudnak juharszipurot használni, mert majdnem átlátszó, ezért motorolajat öntenek a gusztusos tésztára. Az állagának és színének köszönhetően jól mutat a képen. A palacsinták sem ússzák meg vegykezlés nélkül, azokat impregnáló spray-vel fújják le, hogy ne szívják be az olajat.

Sültcsirke trükk
A fotósok a bontott csirkét újságpapírral tömik ki, majd a bőr alá krumplipürét fecskendeznek, hogy szép feszes legyen. A bőr külsejét cipőpasztával, vagy egyszerű barna festékkel színezik olyanra, mintha most jött volna ki a grillből. Aztán jön egy gyors, körülbelül tízperces sülési folyamat, és kész is a gyönyörű, de ehetetlen sültcsirke.

Gőzölgő étel trükk
A fotósok ritkán készítenek forró ételről képet. Ha mégis muszáj, jön a jól bevált praktika: vizes vattát tesznek egy percre a mikrohullámű sütőbe, majd a fényképezni kívánt étel mögé helyezik. A párolgó gőz így pont olyan, mintha az ételből áradna.

Friss gyümölcs trükk
Ahhoz, hogy a gyümölcsök frissnek tűnjenek, lefújják őket dezodorral, sőt, kapnak egy kis glicerint is, hogy apró vízcseppek jelenjenek meg rajtuk.

Jégkrém trükk
Egy fotózáson rengeteg lámpa van, ezek sokszor olyan meleget adnak, hogy a fotós is izzad. Hát még a fagyi! Ezét találták ki azt, hogy krumplipürét kevernek össze ételszínezékkel, ami pont úgy néz ki, mint egy egy gombóc fagyi.

Forrás: youtube/LEGJOBB(MAGYAR TOP 10)

 

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.