Kacsát sütni egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy azt a receptekben olvassa az ember.
„130-140 fokos sütőben egy óra alatt megpuhul” – írják a gastrobloggerek, a valóság azonban az, hogy minden kacsának más idő kell, attól függően, milyen fiatal az állat. Előfordult, hogy a Foodyny ügynöke két órán át sütötte a melleket és combokat, és csak azután lett kellően omlós (szerencsére sikerült nem kiszárítani) a vacsora. Így hát, aki kacsával akar kezdeni, legyen óvatos és türelmes.
Hanna a minap az egyik budapesti pláza éttermében rendelt kacsamellet hagymás tört krumplival és lila káposztával, de a legnagyobb bánatára nem puha húst kapott. Olvasónk persze nem jött zavarba, elcsomagoltatta az ételt, majd otthon meglocsolta egy kis fehérborral, vizet tett alá, és húsz percre bedobta a sütőbe 140 fokra. Ez az otthoni praktika meghozta a várt hatást, a húsok omlóssá váltak.
ZsÉ