© 2018 Foodyny.

Jakabffy László olvasósarkával gazdagodott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátási Múzeum - adta hírül a turizmus.com. Úgy tudni, az olvasósarok bútorzatát a család bocsátotta a múzeum rendelkezésére felbecsülhetetlen értékű szakmai témájú könyveivel és híres szakácskönyv gyűjteményével együtt.

jakabffy

Nem ez az egyetlen mód azonban, ahogyan a szakma tiszteleg Jakabffy László emléke előtt. Ahogyan arra már a Foodyny korábban felhívta a figyelmet, a Magyar Vendéglátó Ipartestület Jakabffy László tanítványaival és a hazai gasztronómia legnevesebb képviselőivel összefogva, könyv kiadását tervezi. A kötet megjelenését a Gundel Károly-díj-átadó ebéd idejére, november utolsó vasárnapjára időzítik, de bíznak abban, hogy a díj szeptemberi kihirdetésekor már bemutathatják.

Mint ismert, 2017 decemberében hunyt el Jakabffy László a magyar vendéglátás ikonikus alakja, aki többek között a Gundel, a Bajkál, a Platán és az Alabárdos meghatározó munkatársa illetve ügyvezetője volt. Munkásságát 2015-ben Gundel Károly-díjjal ismerték el. 2002-ben az Év vendéglősének választották, 2013-ban Pro Turismo elismerő oklevelet kapott.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.