Napjainkban a szervezetünk sajnos erősen szennyezett, az étkezéseink során rendszeresen alumíniumot, ólmot és higanyt juttatunk be, és ezek komoly károkat okozhatnak az agyban az ideg-, immun- és endokrin rendszerünkben.

Hogy mi lehet a megoldás? A kutatók szerint a Chlorella zöld alga, amely a színéért is felelős klorofill pigmentjével elképesztő hatékonysággal köti meg a méreganyagokat. A klorofill megtalálható egyébként más zöld növényekben és zöldségekben, így a spenótban, a zellerben, a kiviben is, de az egész földkerekségen a zöld algában van a legmagasabb koncentrációban.

Az algát kúraszerűen használják, jellemzően Japánban, itt a statisztikák szerint tízmillió ember próbálta már ki valamilyen módon ennek a csodanövénynek a tisztító hatását.
Ha a Foodyny olvasói is úgy döntenek, hogy megszabadulnak a szervezetükbe jutott nehézfémektől, akkor bátran keressék a patikákban a Chlorellát. Itthon – mivel távol vagyunk a tengerektől – leginkább por és tabletta formában kapható, az ajánlott napi adagja 3-4 gramm, egy púpozott teáskanál naponta egyszer étkezés közben. Vízben, joghurtban vagy pürében oldódik.

Fontos figyelmeztetés: kagyló- és jódallergia esetén kerülendő a fogyasztása.

 

ZsÉ

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.