Megszállott. Nincs rá jobb szó, a saját könyvének bemutatóján sem képes a sarokból csendben figyelni, hogy a meghívottaknak milyen érzés ül ki az arcára, miközben a könyvben leírt recept alapján készült ételeit fogyasztják. Ehelyett sürög-forog, beszédet mond, ami közben többször is elpityeredik.
FOTO: Éva Bezzegh/facebook
Évában annyi érzelem van, hogy képtelen sírás nélkül megköszönni az alkotótársainak a segítséget, a szponzornak a bizalmat, a barátoknak és kollégáknak a segítséget. Sír és nevet egyszerre, és ez a látvány azonnal megérteti a jelenlévőkkel, hogy ez a törékeny nő tényleg a szívét tette bele a 12 hónap című - 360 oldal terjedelmű, szezonális hozzávalókból készült különleges salátákat feldolgozó, sok tájképpel, hangulat képpel készült - salátáskönyvébe, ami kizárólag onlie kapható a szerző által alapított kiadó webshopjában, a www.artbeet.hu oldalon.
FOTO: Török-Bognár Renáta, grafikus Laki Eszter
A könyvbemutatóra a Foodyny is meghívást kapott, így első kézből számolhatunk be arról, amit ezen a rendezvényen tanultunk:
Nos először is, a saláta nem csak „fű”, nem csak zöld, nem íztelen, és igenis van élet a cézár és a görögsalátán kívül is.
Amit mi kóstoltunk: sült brokkoli-csicseriborsó-saláta szárított paradicsommal, joghurtos cékla-alma-heringsaláta főtt tojással, grillezett sütőtöksaláta zöldfűszeres pesztóval, ricottával.
FOTO: Török-Bognár Renáta, grafikus Laki Eszter
ZsÉ