Mindössze tíz grammot nyom, mégis olyan sok vitamin és ásványi anyag van benne, mint egy nagyméretű tyúktojásban.
Gazdag proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban, foszforban, káliumban, vasban, cinkben. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, így nem véletlen, hogy sokan kúraszerűen használják gyulladásos, allergiás vagy emésztőrendszeri betegségek ellen.
A néphagyomány szerint potencianövelő hatása is van, így a Foodyny férfi olvasói máris elindulhatnak az első piacra, vagy hipermarketbe, hogy beszerezzenek egy adagot. Az uraknak jó tanács: mézzel, szezámolajjal, rizspálinkával keverve fürjtojás nektárt készítenek, konyak, bor és méz hozzáadásával pedig sabayo-t kapnak. Próbálják ki!
ZsÉ