© 2018 Foodyny.

Karácsonykor összegyűlik a nagycsalád, jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. A házigazdákra azonban az ünnep gyakran nagy terhet ró, már hetekkel korábban görcsbe rándult gyomorral gondolnak a menüsorra. A Foodyny tanácsait megfogadva azonban nem mázsás súlyként, hanem örömteli készülődésként tekinthetünk a nagy karácsonyi lakomára.

egyuttacsalad tuleles1

Minden az okos menüválasztásban rejlik. Mindenképpen olyan ételekben gondolkodjon, amelyeket a hétköznapokban már többször is elkészített, csak most turbózza fel őket egy kicsit! A recept kiválasztásánál törekedjen arra, hogy az ételek elkészítése ne legyen több mint egy óra, így nem kell egész nap a konyhában fáradoznia.

Karácsonykor előszeretettel fogyasztunk töltött húsokat. Válasszon olyan tölteléket, amely tökéletesen illik a karácsony emelkedett hangulatához! Ez lehet gesztenye, aszalt szilva, fűszeres almapüré is. A köret legyen különlegesebb a szokásosnál: egyszerű krumplipüré helyett készítsünk színes változatot, tálaljunk sütőtökpürét, ízletes krokettet vagy párolt almás lila káposztát.

egyuttacsalad tuleles2

Ami a süteményeket illeti, két lehetőség van: vagy napokkal korábban elkezdi sütni őket,i és karácsonyra pont megcsömörlik tőlük, vagy a rapid változatokat választ. A bejglit elkészítheti kelesztés nélkül, a kókuszgolyó pedig olyan pofonegyszerű, hogy még a gyerekekre is rábízhatja. Elárulunk egy titkot: a gyümölcskenyérnek van bögrés változata is, amely ugyanolyan finom, mint a hagyományos panettone, csak negyed annyi idő elkészíthető.

És hogy mi legyen a halászlével? Rendelje meg a közeli csárdában!

 

ESZTER

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.