Ha téli italokra gondolunk, mindig a forralt bor és a rumpuncs jut az eszünkbe. Van azonban élet ezen túl is. A Foodyny összegyűjtött három italkülönlegességet, amely egy fárasztó nap tökéletes levezetése lehet.
Ír kávé
Szükségünk lesz 2,5 deci tejszínre, három evőkanál cukorra, 7,5 deci hosszú kávéra és egy deci jó minőségű ír whiskey-re. Keverjük a forró kávéhoz a cukrot, öntsük ki csészékbe, majd adagoljuk hozzá egyenlő részben az alkoholt is. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, kanalazzunk mindegyik tetejére, és hagyjuk, hogy a forró kávéba beleolvadjon. Lassan, az ízeket kiélvezve kortyolgassuk.
Pikáns forró csokoládé
Egy liter növényi tejhez, 20 deka étcsokoládé, egy késhegynyi kardamom valamint egy mokkáskanálnyi fahéj kell. Forraljuk fel a tejet, törjük bele a csokoládét, kevergessük addig, amíg fel nem olvad. Adjuk hozzá a fűszereket, majd töltsük kis bögrékbe. Forrón fogyasszuk, a maximális ízhatásért falatozzunk mellé puha vajas kekszet.
A vicces nevű krampampuli
Kapjunk elő egy tűzálló tálat, pakoljuk meg gazdagon fügével, magozott datolyával, mazsolával, szőlővel, kandírozott narancshéjjal, aszalt szilvával, mehet bele még egy marék dió és ugyanennyi mandula is. Tegyünk a lábas tetejére egy fémrácsot, arra helyezzünk egy fémszűrőt, és sorakoztassunk rá süvegcukrot. Öntsük le rummal, és gyújtsuk meg. A cukor ettől megolvad, és rácsepeg a tálban lévő gyümölcseinkre. Amikor a láng elaludt, öntsünk rá egy liter vörösbort és szintén egy liter forró fekete teát. Tálaláskor mindegyik bögre vagy csésze aljára halmozzunk a gyümölcsökből, majd merjük rá a krampampuli levét is.