Mint sok más szakmánál, a szakácsmesterségnél is nagy jelentősége van a számoknak. Az ételek készítésénél rendkívül fontos kiszámolni az adott alapanyagok mennyiségét, azok egymáshoz való viszonyát, a megfelelő ízek eléréséhez.

Magasra szökött a gasztronómiában a retróláz. Olyan éttermek, kifőzdék nyílnak, amelyek ételkínálatukat egy életérzésre, a nosztalgiára alapozzák.

Korea furcsa ország, no nem az északi (az több, mint furcsa), hanem a déli, ahol igen szokatlan dolgokat lát az ember a tévében és az interneten is.

Az ember a hipermarketekben vásárolva gyakran fut bele nem megfelelő minőségű élelmiszerbe. Például olyan almába, amely másnapra rohadásnak indul.

Február 7, szerda – Felfedeztük, hogy létezik kutyanévnaptár is.

Mivel az új kor emberének alapvető és mindenki által ismert eledele a pizza, teljesen kézenfekvő volt, hogy előbb vagy utóbb valaki megpróbálkozik a legnagyobbat elkészíteni.

Nem mindennapi vállalkozásra adtuk a fejünket, elhatároztuk, hogy megszerezzük az ország legjobb házias ételeinek receptjeit, méghozzá azoktól, akik az alapanyagokat árulják.

Bogár Péter és párja, Erika egészen Ausztráliáig ment, hogy megvalósítsa önmagát. A vendéglátós éveket maguk mögött hagyva food truckot nyitottak, és magyaros ételekkel várják a helyieket.

Nem szeretnénk előre lelőni a poént, de nyilvánvaló, hogy még egy százkilós férfi sem képes egy ültő helyében megenni a világ legnagyobb Toblerone csokiját.