Halmos Mónika közel három évtizede foglalkozik ehető virágokkal, életének azonban gyerekkora óta szerves része a gasztronómia ezen szűk szegmense.

A kofák a hétre szabadságot vettek ki - erre a megállapításra jutottam eheti piacozásom alkalmával. A rettentő hidegben ugyanis egy teremtett lélek sem volt a wekerlei kispiacon.

Sajnos hosszas kutatás után sem tudtuk időponthoz, vagy valamely jeles eseményhez kötni a nemzetközi sajtos puffancs napját...

George Clooney példáját követve Ryan Reynolds is bevásárolta magát a piabizniszbe - adta hírül a Bloomberg.

Bár a negyvennapos böjt idén hivatalosan már február 14-én, vagyis Hamvazószerdán elkezdődött, biztosan vannak többen, akik az utolsó három hétben, vagy éppen a finisben csatlakoznának a húselhagyókhoz.

Mostanra azt érezhetjük, hogy az elemeink lemerültek, fáradékonyabbak, sápadtabbak, kedvetlenebbek vagyunk. Itt az ideje annak, hogy feltöltsük szervezetünket vitaminokkal! Megmutatjuk, hogyan.

Hó és jég, hűs patakok, sötét barlangok és pincék – régen ezeket használták az élelmiszerek hűtéséhez, a húsokat és a halakat pedig sózással vagy füstöléssel tartósították. A hűtőszekrény megjelenése azonban megváltoztatta mindannyiunk életét.

Csak elsőre furcsa olvasni, hogy a modern kori borászok milyen új technológiát használnak a nemes nedűk szakszerű érleléséhez...

Vészesen szűkül az élhető környezetünk, erről már hosszú évek óta cikkeznek különböző tudományos lapok.

A teljes értékű ételek igazi fehérjeforrások, emellett értékes tápanyagokat is tartalmaznak, miközben adalékanyagoktól mentesek. Hatalmasat tévedünk, ha azt gondoljuk, ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.