Lerobbantja a kilókat a kora tavaszi zöldség
A tavasz első hírnöke a hóvirág mellett a retek is, melynek a közhiedelemmel ellenétben nem csak a gyökerét, hanem a levelét is el lehet fogyasztani.
A tavasz első hírnöke a hóvirág mellett a retek is, melynek a közhiedelemmel ellenétben nem csak a gyökerét, hanem a levelét is el lehet fogyasztani.
Északi-tengeri algából készítene éttermi fogásokhoz csomagolóanyagot a német Bremerhaveni Főiskola egyik kutatócsoportja. A Nordsee tengeri ételekre specializálódott gyorsétteremlánccal együttműködve kívánják a projektet megvalósítani.
Magyarországon a multiplex mozik elterjedésével egy időben vált ismertté a sajtszószba, vagy salsába mártogatható, kukoricalisztből készült chips...
Kiszolgáló személyzet nélküli éttermet nyitott a Vufangcsaj kínai étteremlánc a kelet-kínai Hangcsouban. Az közel százéves vendéglátóhely levelekbe tekert rizsgombócokat kínál a vendégeiknek.
Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság azonnali hatállyal visszavonta három gyártó fűszernövényét a kereskedelmi forgalomból, mivel az egy súlyosan hallucinogén, mérgező gyomnövénnyel, csattanó maszlaggal szennyeződött.
2007 óta rendszeresen, évente több alkalommal ellenőrzik az ünnepeket megelőző időszakban az élelmiszerláncok élelmiszereit. Korábban a feladatot a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, 2012 óta pedig a NÉBIH látja el.
Vannak a világon olyan vendéglátóhelyek, ahova csak hosszas gondolkodás után, esetleg egy végtelen kerettel rendelkező hitelkártyával érdemes betérni...
A víz világnapját az egész világon megünneplik, így fontosnak érezzük, hogy felhívjuk a Foodyny olvasóinak a figyelmét is arra: óvnunk, védenünk kell a bolygónk vízkészletét, mert végesek a tartalékaink.
A Foodyny már írt róla: az olaszok nem ismerik a tréfát (és a reformkonyhát sem), ha pizzáról van szó.
Húsvét közeledtével ismét aktuálissá válik a sokak által feltett kérdés: milyen is a tökéletes főtt tojás? Mindenki esküszik valamilyen tuti tippre, minden gyakorlott háziasszonynak megvannak a maga praktikái.