Eme ételt, a múlt elfeledett emlékét csak úgy egyvégtében, hirtelenkedve gözmölködjük (ínnyel elmorzsoljuk), tuszkodjuk. Betestesítve (elfogyasztva) betöl (megtelik) tőle a bélés.

Ha egy kis édességre vágyunk, könnyen lehet, hogy ennek élettani vagy lelki oka van. Az előbbi esetében nagy valószínűséggel cinkre, B6-vitaminra, krómra, magnéziumra van szükségünk.

A Nutella a világ legismertebb mogyorókréme, amelyből évente 10-11 millió üveg fogy, és amelynek már saját nemzetközi napja is van, február 5.

Ilyen is van: a francia Sébastien Bras, a Le Suquet konyhafőnöke arra kérte a Michelin-kalauz szerkesztőit, hogy idén ne szerepeltessék az éttermét a legrangosabb gasztrokalauzban.

Gerber Zoltán és felesége mert nagyot álmodni. Lángosos foodtruckot alapítottak Dublinban, és mára már nemcsak a helyi magyarokat etetik az isteni kalóriabombával...

Még a legkörültekintőbb lisztérzékenyeknél is előfordulhat a diétahiba, méghozzá azért, mert olyan élelmiszerek is tartalmaznak glutént, amelyekre álmukban sem gondoltak volna. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Lássuk a legmegdöbbentőbbeket!

A közhiedelem szerint a burger Amerikából származik, az ottani gyorséttermi kultúra szülötte, de ez tévedés. Az első húspogácsát az I. században, a Római Birodalomban alkották meg egy étteremben.

Február 2-4 között ismét hömpölygő tömeg, finom illatok, árusok, a színpadokról szóló zene tölti majd be Miskolc belvárosát. A fiatalok és az idősebb korosztály is talál majd olyan programot, amely kedvére való, sőt sok olyat, amelyet együtt is élvezhetnek.

Az étkezések után az ember megkívánja az édeset, ilyenkor újra az asztalhoz hívja a pincért, és belekukkant az étlap utolsó oldalaiba. De hoppá!

Az utóbbi évtizedek szülötte a plázakaja vagy a plázaétterem fogalma. A hatalmas bevásárlóközpontokban eleinte a gyorséttermek léptek színre, majd az egyre növekvő igényekre reagálva kialakult a gyorsan, könnyen elkészíthető ételek teljes generációja.