Este van. Ahogy belépsz az ajtón tudod, hogy pillanatokon belül ételhez kell jutnod, mert farkaséhes vagy. De nincs otthon semmi. Csak virsli. És előrecsomagolt buci...

November 4-5. között ismét a malacoké volt a főszerep Pennsylvaniában, ahol – ahogy eddig évről évre – idén is megnyitotta a hagyományos Bacon Fest, vagyis a szalonnafesztivál. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén több mint ötezer látogató fordult meg, és kóstolt, kóstolt, amíg a gyomra bírta.

Egyik olvasónk küldte az alábbi fotót, amelyet a londoni Getwick reptéren készített.

Indul a dió szezonja, lássuk mi mindenre jó ez a finom rágcsálnivaló! Fogadjunk, hogy nem hallottak még róla, de a diót – mint csodaszert – az ókori görögök kóstolták először.

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

A Foodyny kizárólag gasztro témájú hírekkel foglalkozik, de rövid gondolkodás után arra jutottunk, hogy a fotón szereplő vicces fiatalember jelmezkreációja még simán belefér a gasztronómia kimeríthetetlen témakörébe.

Ez a zöldség valamiért nem tartozik a legnépszerűbb ételeink közé, pedig rendkívül ízletes, és egyetlen kis gumó képes fedezni egy felnőtt ember napi K vitaminszükségletének 196 százalékát, C-vitamin igényünknek pedig a 125 százalékát.

Már csak a neve miatt is meg kell kóstolni! Ez az étel tipikus erdélyi finomság. Az elkészítéséhez nem kell több, mint 40 perc, az íze pedig leginkább a gulyásleveséhez hasonlít.

 

Vadon Jani, Rákóczi Feri és Sebestyén Balázs kedd reggel sem tétlenkedett... kitaláták, hogy megkóstolják a Surströmming nevű erjesztett heringet, amit a világ egyik legbüdösebb ételének tartanak.

Aki nem elégszik meg a kockás terítős kisvendéglők családias hangulatával, annak a Foodyny szívből ajánlja a világ legmeghökkentőbb vendéglátóhelyeit, ahol garantáltan tátva marad a szánk két falat között.