Szegény elnök! Nem elég stressz számára,hogy a világ legerősebb államát vezeti, még a dietetikusa is terrorizálja.

Az Egyesült Államokban, Ohióban működik a Loby's bár, amely rendkívül népszerű pub és grillező a fiatalok körében. A helyi hírportál újságírója el is látogatott ide, hogy belessen a kulisszák mögé...

A japánok híresen kreatívak. Egy oktatóvideóban most azt figyelhetjük meg, hogyan készítenek közönséges tésztából konyhakést.

A modern konyhaművészethez kötik sokan az ehető virágok divatját, holott ez a szokás évszázadokkal ezelőtt már divat volt.

Ki ne szeretné a savanyúságokat, a kovászos uborkát, az almapaprikát, a savanyú káposztát vagy a céklát? Van azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanunk akkor, amikor a vásárlásuk mellett döntünk.

Még három évvel ezelőtt sikerült egy brit hentesnek megalkotnia a világ legdrágább kolbászát, melyet azóta sem tudott senki felülmúlni. A mangalicából készült finomság kilója 700 font, vagyis mintegy 245 ezer forint.

Amerikai kutatók bizonyították, hogy a növényekben jelenlévő fitokémiai anyagok, vagyis a színekért felelős komponensek, olyan tápanyagokat biztosítanak a szervezetnek, melyek rendszeres fogyasztása jelentős egészségügyi előnyökkel jár.

Nyilvánvalóan nincs (vagy még nem ismert) olyan élelmiszer, amelyiknek a fogyasztása bizonyítottan legyőzné a rákot, ellenben a megelőzésért nagyon sokat tehetünk.

Az elektromos konyhai eszközök, így a kenyérpirítók is korábban leginkább középkori kínzóeszközökhöz hasonlítottak. Tény azonban, hogy megjelenésük jelentősen megkönnyítette a reggeli elkészítését. Lássuk, a legjelentősebb mérföldköveket!

A húsvét elengedhetetlen szereplője a sonka, minden magyar család asztalán központi helyre kerül. Korántsem mindegy azonban, hogy milyet választunk. Milyen legyen? A hentes megmondja a frankót.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.