Szinte hetente nyílnak Budapesten a vendéglátóhelyek, és sajnos, szinte hetente akad, amelyik bezár. A világban azonban számos olyan vendéglő működik, amely már több száz éve várja a vendégeket.

Jégbe hűtött pezsgő, ínycsiklandozó sajttálak az asztalokon – már a reggel tízes megérkezéskor érezni lehetett, hogy különleges programról kap tájékoztatást a meghívott újságíró.

A XII-XIII. században kezdett kialakulni a japán konyha, amire hatalmas befolyással volt a folyamatosan terjeszkedő Kína. Meglepő, de korábban még olajat sem használtak az ételeik elkészítéséhez, nemhogy bármit bundában kirántottak volna.

Vannak dolgok, melyeket nem lehet vagy egyszerűen nem érdemes szavakkal leírni, mert a látványuk magáért beszél.

Szinte idegen földön érzi magát, aki egy étterem konyhájába téved. Ennek a szakmának is kialakult a szakzsargonja és szlengje, amit a kívülálló csak nehezen tud megfejteni. Most ehhez nyújtunk segítséget.

Tündérmesébe illő történet Gulyás Anikóé, aki a vendéglátó szakközépiskola, majd az idegenforgalmi főiskola elvégzése után meg sem állt Floridáig, és megvalósította az igazi amerikai álmot.

Igen is, meg nem is. A rétes is kialakult valahogy, és voltak elődei. A XVI. század környékén, az Oszmán Birodalom európai hódításainak idején elterjedtek a jellegzetes török ételek.

Február 1, csütörtök – A köztársaság napja van ma

Minden országnak megvan a maga nemzeti eledele, amelyre méltán büszke, és amelyet “kötelező” megkóstolni, ha lehetőségünk van rá.