Hajléktalanként kezdte a ma már Michelin-csillagos séf
Alan Geaam története olyan, mint egy mese: üres zsebbel aludt az utcákon, majd egy véletlennek köszönhetően vacsorát főzött, és ma már Párizs egyik legelismertebb séfje.
Alan Geaam története olyan, mint egy mese: üres zsebbel aludt az utcákon, majd egy véletlennek köszönhetően vacsorát főzött, és ma már Párizs egyik legelismertebb séfje.
Rossz hírek érkeznek a világ leghíresebb szakácsának háza tájáról: a türelmüket vesztett hitelezők huszonöt angliai étterméből tizenkettőt hamarosan bezáratnak
Zsuzsa tornászbajnok, műsorvezető, jogász és – bár sokan nem tudják – kiváló szakácsnő is, így ezen a napon az ő születésnapját ünnepli a Foodyny.
A konyhaművészet egyik legvitatottabb kérdése, hogy olajat vagy zsírt használjunk-e az ételek sütéséhez. A válasz nem egyértelmű, mert van olyan étel, amit az egyikkel, és van, amit a másikkal érdemes készíteni.
Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.
Lassan az egész életünk az internet és az intelligens megoldások körül forog... a mesterséges intelligencia egyre inkább beszivárog a konyhába is.
Egyre fokozódó ellentét látszik kibontakozni a húsevők és a vegetáriánusok között, és abban, hogy kinek van igaza, nem lehet felelős döntést hozni.
Nap mint nap rácsodálkozik az ember, hogy az olaszok mit ki nem tudnak hozni egy közönséges tésztából.
Kereshetünk névnapot, különleges receptet, de ma elsősorban a szerelmesek napja van.
Cukor, invertcukor, méz, melasz, szacharóz, glükóz, fruktóz és ezek szirup változatai. Csupán néhány elnevezés az élelmiszerek csomagolásáról... a rejtett cukrok a legváratlanabb élelmiszerekben is felbukkannak.