Tésztasztorik – Az olasz meló III.
Tésztanevekről szóló cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Ha már búcsúzunk, tegyük stílusosan: meglepő elnevezések következnek.
Tésztanevekről szóló cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Ha már búcsúzunk, tegyük stílusosan: meglepő elnevezések következnek.
A New Orleans-i Simone's Marketre kilátogatók nem éppen tradicionális amerikai ételeket kóstolhattak. Sue Zemanick séfnek köszönhetően a legfinomabb európai leveseket, így magyaros karfiollevest is tesztelhették az érdeklődők.
Egy ropogós süteményről van szó – leginkább a gyümölcskenyérre hasonlít –, amit egyes helyeken cantuccininek is hívnak.
Az egyik legismertebb gyógynövénynek számító fűszernövény, a gyömbér Kínából származik, ma is az ottani gasztronómia egyik alapfűszere. Sajátságosan kesernyés, csípős aromája kiválóan illik számtalan ételhez.
Az éppen zajló, pjongcsangi téli olimpiai játékok nem csak a sportolók idegeit cibálják meg, a velük utazó küldöttségeknek sem könnyű az élet.
A kispesti piacon őstermelőtől nem, kofától azonban lépten-nyomon beszerezhetjük a friss burgonyát. Na, de melyiket válasszuk?
Aki valaha szörfözött a neten, az lépten nyomon találkozhatott a pici lánykák és az infantilis felnőttek kedvencével, a színes unikornissal, más néven a csillámpónival.
Egy lüktető, a neonfényektől szikrázó világvárosban nagyon nehéz olyan közösségi tereket létrehozni, amelyek képesek az amúgy is extrém módon túlingerelt szemnek újat mutatni.
A kubai konyhára számos nemzeté hatott, de a legnagyobb befolyást kétségkívül a spanyol és az amerikai ízek gyakorolták rá. Párhuzamokat azonban a magyar konyhával is fel tudunk benne fedezni...
A csontja, a húsa és a belső szervei is feketék ennek a különleges kakasfajtának, amelynek a neve: Ayam Cemani.