Az 1960-as-'70-es évektől egyre nagyobb figyelmet kapnak a különböző alacsony szénhidráttartalmú diéták. A nagy áttörést dr. Atkins könyvei hozták meg, azóta pedig újabb és újabb irányzatok sarjadtak az általa lefektetett alapokból.

A vérünk határoz meg minket: a megfelelő táplálékok energetizálnak, immunrendszert erősítenek, megvédenek minket a betegségek kialakulásától, és segítenek a gyógyulásban. Vannak olyan ételek, amiket az egyik ember szervezete szeret, és a másiké nem.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy az otthonában vendégelte meg ismerőseit, barátait. Addig senkinek eszébe sem jut az ültetési renden gondolkodni, amíg nem szembesül azzal, hogy sokan lesznek az asztalnál.

A B vércsoportúak jellemzően erős immunrendszerrel rendelkeznek. Ez a vércsoport a Himalája és India környékén alakult ki, mintegy 15 ezer éve, ahol a klíma miatt az egyhangú és rendszertelen táplálkozás volt jellemző.

Sokan nem gondolnák, hogy összefüggés van a vércsoportunk és az elfogyasztott ételek között. A különböző vércsoportú emberek szervezete másként reagál a bevitt tápanyagokra.

Aki igazán menő akar lenni a barátai között, az többé nem pottynat jeget a whiskey-be!

Kilója közel egymillió forintba kerül, és 15 (!) évig érlelik a Blonde Aquitaine marhafajta húsát.

Nincs megállapodás a koktélkirály és az étterme iránt érdeklődők között. A Pozsonyi úti hely még mindig Lajsz András (60) tulajdona, ennek pedig anyagi és lelki oka is van.

A rohanó világ számtalan hátrányainak egyike a reggeli étkezési szokások megváltozása. A napindító étkezés sokszor elmarad, vagy egy-egy italra korlátozódik. Pedig régi bölcsesség, hogy "reggelizz úgy, mint egy király".

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.