A Foodyny újra bizonyítékot talált arra, hogy mennyire fontos az elkészült ételek tálalása. Egy kis odafigyeléssel ugyanis a leghétköznapibb falatból is aprócska csodát varázsolhatunk.

Aki egy kicsit is ismeri a Csillagok háborúja című sorozatot, tudja, előbb-utóbb mindenkit megkörnyékez a sötét oldal, és csak nagyon kevesen vannak, akik képesek ellenállni. Sajnos a jelek szerint a konyhaművészetet is szép lassan maga alá gyűri, a láthatatlan erő, senki sem tehet ellene.

Van egy aprócska hely Budapesten, a XIII. kerületben, ahova akkor is érdemes betérni, ha nem vagyunk túlságosan éhesek, mert csipegetnivaló is akad elég. Persze korgó gyomorral is bátran betérhet az ember, mert laktató adagokkal is szolgálnak, ha éppen arra fűlik a fogunk. 

Összegyűjtöttük Európa tíz tájegységének legkülönlegesebb kolbászait. Hányat ismer belőle?

Széleskörű kutatást folytatott a CNN televízió azokat az ízeket keresve, amelyekre a földön élő emberek nagy többsége finomnak tart. A hírtelevízió az ötven legkedveltebb ízt kereste, a kontinenseken átívelő vizsgálat pedig meglepő eredményt hozott.

Kárpátalján a tél beköszöntével előszeretettel készítenek kelt tésztákat, amelyeket a helyi magyarság kőttesnek nevez. Ezekből buktákat, bejgliket sütnek – az előbbieket sűrű szilvalekvárral vagy túróval, az utóbbiakat pedig hagyományosan mákkal vagy dióval töltik meg. Az alaprecept mindegyik esetben ugyanaz.

Hiába köszöntött be a hideg idő, a magyar tenger ilyenkor is varázslatos látvány. Főként, ha az ember a tó partjáról felsétál az északi part egyik dombjára, mondjuk Csopakon, ahol a szőlőtőkék rengetegének közepén rátalál egy mesés vendéglőre, a Söptei pincészetre.

A karácsonyi forgatagok, az adventi vásárok klasszikus itala a forralt bor. Nem kell azonban a Vörösmarty térre mennünk ahhoz, hogy egy pohárral megigyunk belőle. Készítsük el otthon, kuckózzunk be a fotelba egy jó könyvvel, és élvezettel kortyoljuk! Bemutatunk három variációt.

Ha téli italokra gondolunk, mindig a forralt bor és a rumpuncs jut az eszünkbe. Van azonban élet ezen túl is. A Foodyny összegyűjtött három italkülönlegességet, amely egy fárasztó nap tökéletes levezetése lehet.

Karácsonykor összegyűlik a nagycsalád, jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. A házigazdákra azonban az ünnep gyakran nagy terhet ró, már hetekkel korábban görcsbe rándult gyomorral gondolnak a menüsorra. A Foodyny tanácsait megfogadva azonban nem mázsás súlyként, hanem örömteli készülődésként tekinthetünk a nagy karácsonyi lakomára.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.