A rohanó világ számtalan hátrányainak egyike a reggeli étkezési szokások megváltozása. A napindító étkezés sokszor elmarad, vagy egy-egy italra korlátozódik. Pedig régi bölcsesség, hogy "reggelizz úgy, mint egy király".

A kávézás szerelmesei már biztosan hallották ezt a kifejezést, és fogyasztottak is ilyen kávéitalt. A speciality kávézás előretörésével több olyan ital is felbukkant az utóbbi években, amelynek létezéséről korábban fogalmunk sem volt.

Amennyiben sűrűn kívánjuk a sós ételeket, vagy állandóan chipset ropogtatnánk, biztosak lehetünk abban, hogy hiányzik a szervezetünkből a nátrium vagy a kálium. Ennek több oka is lehet.

Ha az ember a megszokottnál is gyakrabban kívánja a csípőset, vagy a fűszeres ételeket, akkor a szervezete cink bevitelére vágyakozik. A cinkre napi szinten van szükségünk, de csak kis mennyiségben.

Emberi ésszel nehéz felfogni azt a luxust, amelyben Valeríj Kogan orosz milliárdos üzletember és családja él.

A kérdés halálosan komoly: tudja valaki a választ, hogy miért nézünk ki evés közben úgy, mintha éppen kínoznának?

Szomorú vége lett egy több évtizedes hagyománynak, idén nem rendezik meg az egykor híres stiltoni sajtgurító versenyt.

A Foodyny egy különleges utazásra hívja az olvasóit. Ismerjük meg együtt a világ legkülönlegesebb, legidősebb, vagy akár vérplazmának is felhasználható ételeit. Gondoltad volna, hogy létezik:

Jó nagy felzúdulás lett abból, hogy több ötödikes gyerek gyanús rosszulléttel fordult iskolaorvoshoz a minap az amerikai Albuquerque-ben.

Azt sokan tudják, hogy a színek meghatározó szerepet játszanak az ember közérzetében. Viszont azt nagyon kevesen, mennyire fontos az ételek vonatkozásában is a színskála.