Amennyiben azt vesszük észre, hogy rendszeresen sóvárgunk a savanyú íz iránt, érdemes utánajárni, mi lehet az oka. Mint minden túlzott mértékű, egy bizonyos ízre összpontosító vágyakozásunknak, ennek is oka van: a szervezetünknek valami hiányzik.

A zacskós leves mára teljesen hétköznapi étellé vált, de azt kevesen tudják, hogy honnan indult az elképesztő karrierje. A tészta Ázsiában közkedvelt étel, tehát az egész onnan indult, még közelebbről Japánban.

Van aki egészségi okokból, mások meggyőződésből döntöttek úgy, hogy soha többé nem esznek állati eredetű ételt.

Aki hajdan a belgiumi Turnhout városban álló T'Spookhuys étterembe indult vacsorázni, fel kellett készülnie a legrosszabbakra.

A magyar hagyományok bővelkednek a jeles napokhoz köthető népszokásokban. Január 25-ét pálfordulónak is szokták nevezni, mivel a Jézust üldöző Saul ekkor tért meg, és lett belőle Pál apostol.

Napok óta kering a neten egy lista, amelyen első látásra nincs semmi különös. A táblázat egyik oszlopában pizza, sült csirke, sushi és egyéb finomságok szerepelnek, a másik oszlop olvasása közben azonban felkapja az ember a fejét.

Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re.

Magyarországon nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Gundel étteremről, a név egybeforrt a hazai gasztronómiával.

Tényleg az élet produkálja a legjobb forgatókönyveket, nem kell ide szárnyaló képzelet.

Végre itt a sokak által várt újítás: már vegán burgert is forgalmaz a világ leghíresebb gyorsétterem-lánca.