Ha téli italokra gondolunk, mindig a forralt bor és a rumpuncs jut az eszünkbe. Van azonban élet ezen túl is. A Foodyny összegyűjtött három italkülönlegességet, amely egy fárasztó nap tökéletes levezetése lehet.

Karácsonykor összegyűlik a nagycsalád, jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. A házigazdákra azonban az ünnep gyakran nagy terhet ró, már hetekkel korábban görcsbe rándult gyomorral gondolnak a menüsorra. A Foodyny tanácsait megfogadva azonban nem mázsás súlyként, hanem örömteli készülődésként tekinthetünk a nagy karácsonyi lakomára.

Aki egy kicsit is ismeri a Csillagok háborúja című sorozatot, tudja, előbb-utóbb mindenkit megkörnyékez a sötét oldal, és csak nagyon kevesen vannak, akik képesek ellenállni. Sajnos a jelek szerint a konyhaművészetet is szép lassan maga alá gyűri, a láthatatlan erő, senki sem tehet ellene.

A sváb konyháról köztudott, hogy egyszerű, ám annál nagyszerűbb, mivel olyan alapanyagokat használt fel, amelyeket a magyarországi németek maguk termesztettek.

Összegyűjtöttük Európa tíz tájegységének legkülönlegesebb kolbászait. Hányat ismer belőle?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, ez pedig különösen igaz a kocsonya esetében.

Kárpátalján a tél beköszöntével előszeretettel készítenek kelt tésztákat, amelyeket a helyi magyarság kőttesnek nevez. Ezekből buktákat, bejgliket sütnek – az előbbieket sűrű szilvalekvárral vagy túróval, az utóbbiakat pedig hagyományosan mákkal vagy dióval töltik meg. Az alaprecept mindegyik esetben ugyanaz.

Miután túltettük magunkat a hagymás sültvéren, leteszteltük a hájas tésztát, megtanultuk a tökéletes sonkakészítés ötlépéses szentírását, elsajátítjuk a hurkakészítés tudományát is. Mert mit sem ér a disznótor kolbász, véres és májas hurka nélkül!

A karácsonyi forgatagok, az adventi vásárok klasszikus itala a forralt bor. Nem kell azonban a Vörösmarty térre mennünk ahhoz, hogy egy pohárral megigyunk belőle. Készítsük el otthon, kuckózzunk be a fotelba egy jó könyvvel, és élvezettel kortyoljuk! Bemutatunk három variációt.

Ezt az ételt az is el tudja készíteni, aki nem túl ügyes a konyhában, bár a Foodyny száguldó ügynöke evett már olyan száraz falatokat, hogy egy liter mentes vizet kellett mellé önteni a túlélés érdekében. Szóval, a látszólag egyszerű ételekhez is kell egy kis fifika, amitől zamatossá válnak.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.