Kutyaharapást dióval
Indul a dió szezonja, lássuk mi mindenre jó ez a finom rágcsálnivaló! Fogadjunk, hogy nem hallottak még róla, de a diót – mint csodaszert – az ókori görögök kóstolták először.
Indul a dió szezonja, lássuk mi mindenre jó ez a finom rágcsálnivaló! Fogadjunk, hogy nem hallottak még róla, de a diót – mint csodaszert – az ókori görögök kóstolták először.
Bár minden elemében túlzásnak tűnik, sajnos a hír igaz: a KFC Japánban kifejlesztett egy olyan kézmosó szappant, amelynek jellegzetes sült csirke szaga van.
A Foodyny kizárólag gasztro témájú hírekkel foglalkozik, de rövid gondolkodás után arra jutottunk, hogy a fotón szereplő vicces fiatalember jelmezkreációja még simán belefér a gasztronómia kimeríthetetlen témakörébe.
Vannak fontos tárgyak és kevésbé fontosak egy lakásban. Míg az előbbit használjuk, utóbbi inkább csak dísznek jó. Vagy annak sem…
Már csak a neve miatt is meg kell kóstolni! Ez az étel tipikus erdélyi finomság. Az elkészítéséhez nem kell több, mint 40 perc, az íze pedig leginkább a gulyásleveséhez hasonlít.
Nem kell az ételallergiásoknak és a szigorú diétát tartóknak sem lemondaniuk az ünnepi bejglizésről. Egy kis kísérletezéssel szinte pontosan ugyanolyan süteményt tudunk készíteni, mint a hagyományos. Arra azonban ügyelni kell, hogy a gluténmentes változatok hamarabb keményednek és száradnak, így a fehérlisztes bejglikkel ellentétben ezekből nem érdemes túlságosan nagy mennyiséget készíteni.
Aki nem elégszik meg a kockás terítős kisvendéglők családias hangulatával, annak a Foodyny szívből ajánlja a világ legmeghökkentőbb vendéglátóhelyeit, ahol garantáltan tátva marad a szánk két falat között.
Szombat reggel van, aki szeret és tud is bulizni, szinte biztos, hogy fejfájással, émelyegve ébred – a másnap már csak ilyen. Főhősünk véletlenül keveredett egy ilyen – „az utolsó Jäger már nem kellett volna” – este után a Bosnyák téri piacra, és mivel nem tudott koncentrálni a bevásárlólistára, még üres kosárral betért a piac bejáratánál lévő henteshez, egy falat „életmentő” kolbászra.
Az európai ízlelőbimbók számára egzotikus és meglehetősen idegen ízeket kínálnak az indonéziai kifőzdék, sokszor mégis érdemes kóstolni, ha már ott járunk.
Elég egyetlen pillantás egy hűtőszekrénybe, és máris nagyon sokat megtudtunk a tulajdonosáról...