A töpörtyű elkészítési módja évszázadok óta változatlan. Tradicionális magyar ételnek tartjuk, disznóból, kacsából és libából egyaránt készítjük. Annak idején, a disznóvágás alkalmával minden háznál készült, és minden kamrában megtalálható volt.

Számos családnál jelent gondot, hogy a gyerekek nem, vagy mindig csak ugyanazt az ételt hajlandók megenni. Hiába a könyörgés, a halfilé csirkének álcázása, a kis ördögök mindig rájönnek a turpisságra, nem lehet őket átverni.

Sokan szerették, akadt, aki utálta, de a mai napig kapható a Vaníliás karika. A története messzire nyúlik, egészen az 1880-as évekig, amikor Bach Hermann győrszigeti gőzmalmát átalakították Magyarország első kekszgyárává.

Börtönbe zárva étkezni büntetés, de akad, aki fizetni is hajlandó érte. Olaszország egyik legjobban őrzött börtönében luxuséttermet hoztak létre.

Egy friss elemzés tanúsága szerint nem rossz üzlet séfnek állni: tonnányi dollárt termelnek a felkapott éttermek, a sztárszakácsok tévéműsorai és promóciós rendezvényei.

Cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a Penne tészta találóan tollhegyről kapta a nevét. Nem áll azonban meg ennél a fajtánál a beszédes elnevezések sora, lássuk, még miről nevezték el az olaszok legnépszerűbb tésztáikat!

Olaszországban, Vacone faluban működik a világ legkisebb étterme. A neve, Solo per deu (jelentése: csak két személyre) is jelzi, hogy nagy tömegre nem kell számítani, hiszen összesen két ember tud helyet foglalni a nappaliból kialakított étteremben...

Azzal, hogy a világ felgyorsult, a földrészek lakói és azok kultúrája könnyebben össze tudott keveredni, felfedezhettünk olyan alapanyagokat, gyümölcsöket, amikkel ez idáig nem tudtunk megismerkedni.

91 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt a modern kori gasztronómia történetének egyik legkiemelkedőbb alakja.

Karácsony előtt dobták piacra a 2018-as Guinness Rekordok Könyvének új – impozáns megjelenésű és méretű – kiadványát.