"Lesz egy…" - Ez a mondatkezdés az, amitől égnek áll a haja minden pultosnak és felszolgálónak. A „Kérek szépen”, célravezetőbb. Kivétel, ha a kedvenc talponállónkban a régóta ismert pultoshoz szólunk, aki amúgy is tudja, mit iszunk.

A tej élettani hatása összetett beltartalmának – tele van biológiailag aktív anyagokkal –, energiatartalma a benne lévő zsírnak köszönhető, melyben szinte az összes állati eredetű zsiradék megtalálható, és természetesen komplett fehérjeforrás is.

Áll a bál a Goldman Sachs, amerikai befektetési bank háza táján.

Ha valaki betéved egy olasz szupermarketbe, friss és száraz tészták hada várja, csak tudjon dönteni. Vajon mit takarnak a különböző több tagból álló nevek?

A Barbie babák már csaknem hatvan éve meghódították a világot, nemzedékek nőttek fel rajta, és rózsaszín, cukormázas világuk már éttermekben kávézókban is visszaköszön.

A kérdésre a legtöbben rávágják a választ: a tyúk. A helyes választ az evolúció adja meg a kérdésre. Az élőlények már évmilliókkal ezelőtt is szaporodtak a tojás révén, amikor a tyúk még nem is létezett.

A sztárszakács hosszú évek óta dolgozik azon, hogy megreformálja a brit iskolai menzákat és büféket, hogy a tanulók kizárólag minőségi alapanyagokból készült ételeket egyenek.

Döbbenetes, néha pedig kifejezetten idegesítő, hogy a filmcsillagok képesek húsz kilót felszedni vagy éppen hetek alatt leadni egy-egy szerep kedvéért.

Csontig hatoló hideg és dermedt környezet jellemzi azokat a speciális hoteleket, ahol szó szerint jégre teszik a vendégeket. A világ számos pontján divat lett a jéghotel, de ez nem is csoda, hiszen a különlegességekért szívesen fizetnek.

Március 26-án Budapesten rendezik a Main Cities of Europe című Michelin-kalauz hivatalos bemutatóját.