A Konyha eltalált nevével és ideális elhelyezkedésével szerintünk jól muzsikáló hely. Három éve nyílt meg a Madách Imre utca 8. szám alatt, és mára beleivódott a gasztrokörnyezetbe.

Mivel a gasztronómia újra virágkorát éli Magyarországon, egyre többen döntenek a vendéglátó szakma, és a szakácsmesterség mellett.

A pesti belvárosban, mégis a város zajától teljesen elrejtett gyöngyszem a Baraka. Sokan hallottak róla, ismerik a nevét, de kevesen tudják, hogy milyen kézműves munka folyik itt.

Egyre több olyan éttermet tudunk bemutatni, ahol a vendéglátás tradicionális módját képviselik. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az erőteljesebben reklámozott, felkapottabb éttermek mellett hírt adjunk ezekről is.

ESCA (latinul ételt jelent), mint stúdióétterem, már két és fél éve működik a Dohány utcában. Eleinte a tulajdonos séf, Fehér Gábor végzett mindent a beszerzéstől a főzésig, a borok kiválasztásától a felszolgálásig.

Számos hír keringett arról, hogy a KGB - Kálvin Gastro Bistro, Budapest Top 4. gasztrobárja bezárja kapuit. Ez persze nem egyedi eset a budapesti gasztronómiában...

Jó hír a speciality kávézás szerelmeseinek: a OneCuppal eddig csak a Baross utcában találkozhattunk, de most a Bartók Béla út 56. szám alatt, a Körtértől pár lépésre is élvezhetjük fantasztikus kávéit.

A Tokio már tíz éve várja a vendégeket. Az első hat évben Kyoto néven futott, és franchise étterem volt, az ezzel járó kötöttségekkel, amelyek behatárolták a lehetőségeit.

Újranyitása óta sikert sikerre halmoz a Babel étterem. Hlatky-Schlicthter Hubert nagy álmát valósította meg a falai között, tíz év alatt olyan vendéglátást hozva létre, amely méltán emeli a legnagyobbak közé.

Az italok világa rengeteg titkot rejt. Ennek a világnak a tudorai a sommelier-k, Angerman Öcsi pedig egyike azoknak, akik ismert képviselői ennek a gyönyörű szakmának.

Mostanában sokat gondolkoztam azon, hol tudnék egy-két új konyhai fortélyt elsajátítani. Nem találtam megoldást egészen addig, amíg kedves barátom, Rózsahegyi Titusz el nem mondta, hogy létezik egy város, amit úgy hívnak, Gastropolis.